Користи Лицорице Роот

Најчешће коришћене лековите употребе корена лицорице укључују праксу традиционалне кинеске медицине (ТЦМ) позната под називом ган зао. У ТЦМ медицинској форми се сматра да корен лицорице помаже у раду са другим лековима и зачинама како би се решио стомак и ублажио загушење.


Западни медицински стручњаци или хербалисти могу прописати употребу екстракта екстракта лицорице за свој ефекат на цревни систем. Ако болујете од благог запињања, сматрајте биљни чај направљен са екстрактом коренина лицорице. Једињења у корену лицорице помажу да се започне дигестивни тракт и помери отпад из тела.


licorice root


Друге проблеме дигестивног тракта, као што је дивертикулитис, што је запаљење дебелог црева, и чиреви могу се такође третирати са екстрактом извора лицорице. Чајеви за пиће направљени са кореном изгледа да умирују упаљена подручја и смањују болне симптоме смањујући нивое киселина у телу. Такође се чини да постоји антиспазмодични аспект у корену лицорице који помаже у смањивању симптома повезаних с синдромом иритабилног црева и Црохнове болести. Оба ова поремећаја изазивају узнемирени стомак и бол у стомаку и могу довести до чирева.


Људи погођени плућним поремећајима, као што су бронхитис, уз болешће грла и кашаљ, могу имати користи од узимања екстракта кореничног фармера. Глициризин, који се налази у коренини лицорице, помаже блокирању ензима који смањују нивое простагландина који су одговорни за производњу слузи. Када особа има бол у грлу или кашљу пуно, то може бити узроковано слузокожом. Када се произведе више слузокоже због ензимског блокирања глициризина, лакше излази из тела које чисти плућа и синусне шупљине. Овај природни супресор за кашаљ се често налази у лозелима и сирупима за кашаљ.